Merkrichtlijnen

Deze gids over de merkstijl bevat alles wat u nodig hebt om een volledig herkenbaar Dash product of service te creëren. Het biedt onze gewaardeerde partners ook de nodige informatie om hun merk duidelijk in de markt te zetten inc ombinatie met die van ons.

Download de stijlgids

Sociaal

Dashy Heart

Dashy Peace

Dashy Santa

Dashy Thumbs Up

Dashy Winner

Dashy Wrench

Dashy Jetpack

Dashy Jump

Dashy Laptop

Dashy Megaphone

Dashy Uppercut Dollar

Dashy Uppercut Green Dollar

Alle afbeeldingen door Dan Sessoms en gelicentieerd onder Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Creative Commons Licence

Alle afbeeldingen door Wit Olszewski en gelicenceerd onderCreative Commons Attribution 4.0 International License.

Creative Commons Licence

Vrijheid voor iedereen. Wissel waarde uit, bouw applicaties en creëer je eigen economie.

Dash staat voor eigendom, toegankelijkheid, beveiliging en gemak.

Met Dash kunt u op een betere manier betalen en betaald krijgen, en de toekomst van uw digitale onderneming vormgeven.

Creatief ontwerp met waarde in gedachten.

Een gedeelde ervaring voor individuen, bedrijven en ontwikkelaars.

Open voor iedereen

Aangezien Dash beschikbaar is voor mensen van bijna elke leeftijd, geografische locatie of levensfase, is het is absoluut noodzakelijk dat onze focus ligt bij gemak en eenvoud voor dit wereldwijde publiek. We maken gebruik van basiskleuren en een intuïtieve en eenvoudige grafische interface die de symboliek belangrijker maakt dan het intensieve gebruik van tekst om wrijving tussen taalbarrières en culturele scheidslijnen te minimaliseren.

Leeftijd

Ongeacht leeftijdcatagorieen of technische kennis van verschillende culturen, zullen gebruikers gemakkelijk in staat zijn om met Dash als valuta en zijn producten in zee te gaan.

Geografie

Het Dash ontwerp zal mensen wereldwijd verbinden om de fundamentele menselijke ervaringen te bieden die gekoppeld zijn aan valuta. De ontwerpen zullen strikt de scheiding van mensen vermijden op basis van hun geografische ligging.

Doel

Dash als een valuta stelt mensen in staat om te dicteren hoe ze er waarde mee verkrijgen. We proberen ervaringen te ontwerpen die de gebruikers niet zullen beperken in de manier waarop ze hun Dash besteden.

Personalisatie

Onze consumentenervaringen hebben de nadruk op personalisatie en onze berichtgeving is gericht op het individu. Onze applicaties zijn ontworpen rond een enkele gebruikerservaring die een persoonlijke connectie met de transacties opwekt. Gebruikers verbinden aan hun eigen emotionele ervaring met het uitgeven, verwerven en ontvangen van Dash vraagt een ontwerp waarin de gebruiker zich eigenaar voelt van zijn ervaring.

De gebruiker is de Held

We ontwerpen rond het "gebruiker eerst" model om ervoor te zorgen dat door het ontwerp de gebruiker ervaart dat het helemaal over hen gaat en dat zij de controle hebben.

Eigendom

De gebruikers en alleen de gebruikers is eigenaar van hun gegevens. We creëren opties om de gebruikerservaring te personaliseren. Hiermee wordt het eigendom van hun acties te vergroot.

Stichting

Het vertrouwen in het Dash-ecosysteem waarborgen vereist een stabiele ontwikkeling, een eenduidig ontwerp en duidelijke berichtengeving. Dash moet betrouwbaar blijven voor de gebruiker en de ervaringen die ze er mee opdoen.

Communicatie

Communicatie naar onze klanten is nodig om hun eigen nauwkeurige beslissingen te kunnen nemen. Als onderdeel van het opbouwen van een vertrouwenservaring door middel van transparantie moet het ontwerp worden gebalanceerd en gecontroleerd.

Consistentie

Door pictogrammen, kleuren en algemene esthetiek op één lijn te brengen, kunnen we een voortzetting van de stabiliteit behouden in elke ervaring of toepassing. Stabiliteit in een ecosysteem verhoogt de acceptatie doordat de ervaring wordt vertrouwd.

Eenvoudig

Bij Dash dringen we aan op eenvoudig te gebruiken applicaties en ervaringen. We zijn van mening dat gebruikers een grote hindernis moeten overwinnen door crypto-valuta aan te accepteren, en daarom streven we ernaar een toegankelijk platform met onze gebruikers te creëren.

Eenvoudig, Direct & kort

Onze ontwerpen moeten de snelste paden naar verwachte resultaten bieden, gegeven elk specifiek scenario. Rechtstreekse communicatie aan gebruikers moet met zo min mogelijk woorden worden gemaakt. Uitgaande berichten, apps en marketing moeten recht door zee gaan en gericht zijn op gebruikersactie of duidelijke communicatie.

Minimaal ontwerp

Onze ontwerptaal is gericht op duidelijke interactie van de gebruiker. Ontwerpen moeten onnodige elementen minimaliseren die niet vereist voor hun gebruikservaring. We moeten er ook voor zorgen dat de stabiliteit wordt gecommuniceerd door de eenvoud van hun ervaring.

Duidelijk

Om een duidelijke communicatie te creëren, gebruiken we eenvoudig te begrijpen aanwijzingen, inleidingen en gebruiksinterface-elementen. We blijven uit de buurt van het uitleggen van concepten die eenvoudigweg niet belangrijk zijn voor een gebruiker. Als je wilt dat een kind een lampje aanzet, is het gemakkelijker om op een schakelaar op een muur te drukken dan om elektrische stroom te begrijpen. Onze heldere stem probeert die filosofie te volgen in plaats van te proberen onze gebruikers te informeren over elk facet van cryptocurrency.

Eerlijk

We gebruiken woorden die vertrouwen en transparantie opwekken om zo het vertrouwen bij onze gebruikers te verkrijgen en behouden. Om een eerlijke stem te behouden binnen onze apps en marketing, gebruiken we geen destructieve of negatieve woorden over andere producten, valuta’s of concurrenten. Onze focus ligt op ons eigen aanbod en de intenties die we hebben bij het creëren van een betere betrokkenheid. Deze toon volgt een model dat lijkt op een persoonlijke gids in een onveilig land. Iemand die je vertrouwt en er voor zorgt dat je veilig bent en je meeneemt waar je naartoe wilt.

Behulpzaam

Om een behulpzame toon te creëren, moeten we eerst accepteren dat niet al onze gebruikers de hele tijd door elk concept zal begrijpen. We moeten accepteren dat gebruikers het soms verkeerd begrijpen en een verschillende mate van ervaring hebben. Onze toon van behulpzaamheid wordt toegepast door de druk weg te nemen van gebieden die potentieel gecompliceerd kunnen zijn. We zien deze behulpzame toon vergelijkbaar met een kleuterleidster die kinderen kennis laat maken met het alfabet. We willen altijd empathie overbrengen op onze behulpzame toon die gebruikers het vermogen geeft om door te groeien naar nieuwe leerervaringen die intimiderend zouden kunnen zijn. Om deze stem te behouden, gebruiken we eenvoudige ontwerpen, eenvoudige berichten en communiceren als een hulpje aan hun zijde.

Vriendelijk

Om een diepe verbinding met de gebruiker tot stand te brengen en het vertrouwen van gebruikers te vergroten, gebruiken we een vriendelijke stem in elk bericht en op elk scherm. We bereiken dit door momenten te vieren die anders als alledaags zouden kunnen worden beschouwd. We gebruiken eenvoudige en bemoedigende woorden voor een vriendelijke benadering. We willen dat onze gebruikers geloven dat de producten van Dash aan hun kant staan. Wij zijn geen bedrijf dat mensen probeert te misleiden tot producten, maar zijn een behulpzame vriend die gemakkelijk te benaderen is en mee in contact te komen. Onze vriendelijke stem is vergelijkbaar met een geweldig gesprek met een goede vriend, onder het genot van een kopje koffie.

Spraakzaam

We gebruiken een informele toon in al onze berichten om maximale benaderbaarheid te creëren. We geven de voorkeur aan duidelijke één-op-één communicatiestijl om angsten te verminderen bij nieuwe gebruikers die op zoek zijn naar crypto-valuta. Informele berichten stellen ons in staat om belangrijke gebeurtenissen, positief of negatief, te communiceren via een universeel begrepen ervaring.

Kleuren

Dash Blue

color-one

RGB: 0, 141, 228
CMYK: 76, 38, 0, 0
PMS: 2925c
Hex: #008de4

Deep Blue

color-two

RGB: 1, 32, 96
CMYK: 100, 94, 31, 29
PMS: 534c
Hex: #012060

Midnight Blue

color-three

RGB: 11, 15, 59
CMYK: 100, 96, 41, 53
PMS: 5255c
Hex: #0b0f3b

Black

color-four

RGB: 17, 25, 33
CMYK: 82, 71, 59, 75
PMS: Black 6 C
Hex: #111921

Gray

color-five

RGB: 120, 120, 120
CMYK: 54, 46, 45, 11
PMS: Cool Gray 9 C
Hex: #787878

White

color-six

RGB: 255,255,255
CMYK: 0, 0, 0, 0
PMS: -
Hex: #ffffff

Typografie

Montserrat

Ideaal voor koppen en titels in zowel print als digitaal. Kijk naar de lichtere gewichten in de familie bij gebruik op 35pt of hoger.

Open Sans

Gebruikt voor body, zowel online als offline. Open Sans kan tot 18pt worden gebruikt, kijk dan naar Montserrat voor de headings.

Roboto Condensed

Roboto Condensed is ideaal wanneer er veel ruimte is in de grafische gebruikersinterface.

Beeldbank

Inclusief

Afbeeldingen moeten mensen van alle etnische afkomst hebben en moeten mensen van over de hele wereld bevatten.

Mensen

Afbeeldingen moeten mensen en hun gezichten bevatten voor een meer menselijke benadering.

Echt

Afbeeldingen moeten er realistisch en praktischer uitzien. Emoties in de afbeeldingen moeten worden afgezwakt.

In Actie

Afbeeldingen moeten mensen in actie weergeven met behulp van het Dash-product waarnaar de afbeelding verwijst.

Vriendelijk

Mensen in de afbeeldingen moeten vriendelijk zijn en aantrekkelijk voor anderen