Snelle en betrouwbare transacties beveiligd met geavanceerde cryptografie

Via een proces dat 'mijnen' wordt genoemd, gebruiken mensen gespecialiseerde computers om uiterst moeilijke wiskundige problemen op te lossen. Als hun oplossing correct is, krijgen ze het recht om een nieuw blok toe te voegen aan de blockchain. Zodra het netwerk heeft geverifieerd dat het probleem correct is opgelost, wordt een nieuw blok toegevoegd aan de 'blockchain' en wordt de 'mijner' beloond met Dash valuta.

Hoe werkt mijnen

Zoals veel blockchains, worden transacties op het Dash netwerk beveiligd met behulp van een cryptografische methode die bekend staat als Proof of Work (PoW). In dit proces zoeken krachtige computerprocessors naar oplossingen voor een wiskundig moeilijk probleem dat wordt gedefinieerd door het X11 hash-algoritme.

Dit algoritme, ontwikkeld door Dash-oprichter Evan Duffield, is gebaseerd op elf van de veiligste cryptografische algoritmes die toen bekend waren en was bedoeld om het energieverbruik te verminderen en om een zo eerlijk mogelijke distributie van Dash te garanderen tijdens de eerste jaren van het netwerk. In tegenstelling tot Bitcoin, dat afhankelijk is van een enkel algoritme, is X11 ook ontworpen om bescherming te bieden tegen toekomstige zwakke punten die worden ontdekt in een of meer van de elf hash algoritmes. Tegenwoordig is het mijnen een zeer geprofessionaliseerde sector, aangedreven door krachtige serverparken over de hele wereld die werken aan de beveiliging van het Dash-netwerk.