Een volledig gestimuleerd peer-to-peer netwerk

Om de gedistribueerde toekomst van geld veilig te stellen, biedt Dash een incentive voor alle belanghebbenden in het blockchain-systeem om zo de snelste en veiligste digitale valuta ter wereld te leveren.

Hoe Dash werkt

Een peer-to-peer digitaal valuta verschilt van traditioneel geld, doordat er geen centrale autoriteit is die toezicht houdt op aanbod en authenticiteit. In plaats daarvan regelen de harde wetten van de wiskunde het aanbod en zorgen ervoor dat alleen legitieme eigenaren hun saldo kunnen uitgeven. Ervan uitgaande dat gebruikers de aanbevolen veilige werkwijze volgen, maakt dit frauduleuze uitgaven en diefstal bijna onmogelijk. Bij afwezigheid van een centrale autoriteit moet elk knooppunt op het netwerk om de paar minuten tot overeenstemming (consensus) komen over de saldi van elk account (of adres). Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen in een blok en onomkeerbaar weggeschreven en gekoppeld aan het vorige blok om een ​​ketting te vormen. Dit voortdurend bijgewerkte grootboek is toegankelijk voor elke gebruiker van het netwerk en wordt de blockchain genoemd.

Dash bouwt voort op dit eenvoudige (hoewel enigszins onbekende) concept door gebruikers directe, private en veilige transacties aan te bieden die zo eenvoudig zijn, dat je niet eens weet dat je transacties verricht op een blockchain. Iedereen kan deelnemen aan het netwerk en Dash is overal ter wereld overal verkrijgbaar. Het ingenieuze netwerk van zogenaamde ‘masternodes’ betekent dat het verzenden van elke som geld over de hele wereld zo eenvoudig is als het tikken op je telefoon bij je plaatselijke winkel om boodschappen te doen. Zeg vaarwel tegen trage transacties, complexe internationale rekeningnummers en hoge transactiekosten – Dash is digitale cash!

Digital is the Cash

Het boek “Digital is the Cash” van Nathaniel Luz beschrijft de evolutie van geld en waar Dash staat in de nieuwe wereld van digitale valuta.

Lees hier als PDF.