Οδηγίες του Brand

Αυτός ο οδηγός του Brand περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα πλήρως αναγνωρίσιμο σημείο επαφής Dash. Προσφέρει επίσης στους αξιόλογους συνεργάτες μας τις απαραίτητες πληροφορίες για να διαφημίζουν ξεκάθαρα και με επιτυχία την επωνυμία τους σε συνδυασμό με τη δική μας.

Κατεβάστε Οδηγό Στύλ

Κοινωνικά

Dashy Heart

Dashy Peace

Dashy Santa

Dashy Thumbs Up

Dashy Winner

Dashy Wrench

Dashy Jetpack

Dashy Jump

Dashy Laptop

Dashy Megaphone

Dashy Uppercut Dollar

Dashy Uppercut Green Dollar

Όλες οι εικόνες είναι του Dan Sessoms και έχουν άδεια βάσει των Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Creative Commons Licence

Όλες οι εικόνες είναι από τον Wit Olszewski και έχουν άδεια βάση των Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Creative Commons Licence

Ελευθερία για όλους. Ανταλλάξτε αξία, χτίστε εφαρμογές και δημιουργήστε τη δική σας οικονομία.

Το Dash αντιπροσωπεύει την ιδιοκτησία, την πρόσβαση, την ασφάλεια, και την ευκολία.

To Dash σας επιτρέπει να πληρώσετε και να πληρωθείτεμε έναν καλύτερο τρόπο και να διαμορφώσετε το μέλλον της ψηφιακής σας επιχείρησης.

Δημιουργικός σχεδιασμός με άξιες κατά νου.

Μια κοινή εμπειρία για άτομα, επιχειρήσεις, και προγραμματιστές.

Ανοιχτό για τον καθένα

Καθώς το νόμισμα είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία, γεωγραφική θέση ή φάση της ζωής, είναι επιτακτική η ανάγκη ότι η προσοχή μας είναι η ευκολία και η απλότητα στο παγκόσμιο κοινό. Χρησιμοποιούμε βασικά χρώματα και ενα διαισθητικό και απλό περιβάλλον χρήστη που δίνει προτεραιότητα στον συμβολισμό σε σχέση με τη βαριά χρήση του κειμένου για να ελαχιστοποιηθεί η φθορά των γλωσσικών εμποδίων και των πολιτισμικών διαχωρισμών.

Ηλικία

Ανεξάρτητα από το εύρος ηλικιών και την αντίστοιχη τεχνική κατανόησή τους ανά διαφορετικούς πολιτισμούς, οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να ασχοληθούν με το Dash ως νόμισμα και με τα προϊόντα του.

Γεωγραφία

Ο σχεδιασμός του Dash θα συνδέσει τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο για να παρέχει τις βασικές ανθρώπινες εμπειρίες που σχετίζονται με το νόμισμα. Οι σχεδιασμοί αυτοί θα αποτρέψουν αυστηρά τον οποιοδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων σε σχέση με την τοποθεσία τους.

Σκοπός

To Dash ως νόμισμα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να καθορίζουν πώς θα κερδίζουν αξία με αυτό. Προσπαθούμε να σχεδιάσουμε εμπειρίες που δεν θα περιορίσουν τους χρήστες στο πως θα ξοδέψουν τα Dash.

Εξατομικευμένο

Οι εμπειρίες των καταναλωτών μας δίνουν έμφαση στην εξατομίκευση. Τα μηνύματά μας εστιάζονται στο άτομο και οι εφαρμογές μας σχεδιάζονται γύρω από μια μοναδική εμπειρία χρήστη που μεταφέρει μια προσωπική σύνδεση μέσω των συναλλαγών. Συνδέοντας τους χρήστες με την συναισθηματική εμπειρία της δαπάνης, η απόκτηση και τη λήψη Dash απαιτεί έναν σχεδιασμό στον οποίο ο χρήστης να αισθάνεται κύριος της εμπειρίας του.

Ο χρήστης είναι ο Ήρωας

Σχεδιάζουμε γύρω από το μοντέλο "Ο Χρήστης Πρώτα" για να βεβαιωθούμε ότι ο σχεδιασμός αυτός μεταφέρει στο χρήστη ότι αυτή η εμπειρία είναι σχετικά με αυτούς και ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο κάθε στιγμή.

Ιδιοκτησία

Ο χρήστης και μόνο ο χρήστης κατέχει τα δεδομένα του. Δημιουργούμε επιλογές για την εξατομίκευση της εμπειρίας των χρηστών για να αυξήσουμε την κυριότητα των ενεργειών τους και την υιοθέτηση της πλατφόρμας Dash.

Έμπιστο

Μεταφέροντας την εμπιστοσύνη σε όλο το οικοσύστημα Dash απαιτεί σταθερή ανάπτυξη, εκ προθέσεως σχεδιασμό και σαφή επικοινωνία. Το Dash πρέπει να είναι έμπιστο στο χρήστη και τις εμπειρίες στις οποίες εμπλέκεται.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία με τους πελάτες μας είναι απαραίτητη για να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας εμπειρίας εμπιστοσύνης μέσω της διαφάνειας, ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι ισορροπημένος και ελεγχόμενος.

Συνοχή

Ευθυγραμμίζοντας τα εικονίδια, τα χρώματα και τη γενική αισθητική είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε οποιαδήποτε εμπειρία ή εφαρμογή. Η σταθερότητα σε ένα οικοσύστημα αυξάνει την υιοθεσία μέσω εμπιστοσύνης στην εμπειρία.

Εύκολο

Στο Dash επιμένουμε στην ευκολία χρήσης των εφαρμογών και των εμπειριών. Πιστεύουμε ότι οι χρήστες έχουν ένα αρκετά μεγάλο εμπόδιο για να ξεπεράσουν στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων σήμερα και ως εκ τούτου στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια προσιτή δέσμευση με τους χρήστες μας.

Απλό, Άμεσο & Σύντομο

Οι σχεδιασμοί μας θα πρέπει να παρέχουν τον ταχύτερο δρόμο στο αποτέλεσμά, λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανό σενάριο. Η επικοινωνία απευθείας με τους χρήστες πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις. Τα εξερχόμενα μηνύματα, οι εφαρμογές και το μάρκετινγκ πρέπει να είναι άμεσα και στο θέμα και να επικεντρώνονται στη λειτουργία των χρηστών και στην σαφή επικοινωνία.

Απλοικός σχεδιασμός

Η γλώσσα σχεδιασμού μας εστιάζεται στη σαφή αλληλεπίδραση και κατεύθυνση του χρήστη. Οι σχεδιασμοί μας πρέπει να ελαχιστοποιούν τυχόν περιττά στοιχεία που δεν χρειάζονται για την δημιουργία της εμπειρίας. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι η σταθερότητα δίνεται μέσω της απλότητας της εμπειρίας τους.

Διαυγές

Για να δώσουμε έναν καθαρό μήνυμα, χρησιμοποιούμε απλές οδηγίες, εισαγωγές και περιβάλλοντα χρήστη. Μείνουμε μακριά από το να εξηγούμε τις έννοιες που απλά δεν είναι σημαντικές προκειμένου οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν το σύστημα. Όταν θέλετε ένα παιδί να ανάψει ένα φως, είναι ευκολότερο να γυρίσετε έναν διακόπτη, από ότι να εξηγήσετε τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Η καθαρή φωνή μας προσπαθεί να ακολουθήσει αυτή τη φιλοσοφία παρά να προσπαθήσει να εκπαιδεύσει τους χρήστες μας για κάθε πτυχή του κρυπτονομίσματος.

Ειλικρινές

Χρησιμοποιούμε λέξεις που εμπεριέχουν εμπιστοσύνη και διαφάνεια για να συντηρήσουμε την εμπιστοσύνη με τους χρήστες μας. Για να διατηρήσουμε μια ειλικρινή φωνή μέσα από τις εφαρμογές και το μάρκετινγκ, δεν χρησιμοποιούμε καταστροφικά ή αρνητικά λόγια ενάντια σε άλλα προϊόντα, νομίσματα ή ανταγωνιστές. Εστιάζουμε στην δική μας προσφορά και στις προθέσεις που έχουμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης συμμετοχής του χρήστη. Αυτός ο τόνος ακολουθεί ένα μοντέλο που θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με έναν προσωπικό ξεναγό σε ένα άγνωστο τόπο. Κάποιος που θα εμπιστευόσασταν να σας κρατήσει ασφαλή, και να σας μεταφέρει εκεί που θέλετε να πάτε.

Βοηθητικό

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χρήσιμο ύφος, πρέπει πρώτα να δεχτούμε ότι όλοι οι χρήστες μας δεν θα κατανοούν κάθε έννοια συνέχεια. Πρέπει να δεχτούμε ότι οι χρήστες παρεξηγούν μερικές φορές και έχουν διαφορετικό βαθμό εμπειρίας. Η χρησιμότητα του ύφος μας , εφαρμόζεται αφαιρώντας την πίεση από περιοχές που θα μπορούσαν να είναι πολύπλοκες. Βλέπουμε αυτό το ύφος παρόμοιο με έναν καθηγητή νηπιαγωγείου που εισάγει τους μαθητές στο αλφάβητο. Θέλουμε πάντα να μεταφέρουμε την ενσυναίσθηση με το εξυπηρετικό ύφος μας που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε νέες εμπειρίες μάθησης που μπορεί να τους φοβίζουν. Για να διατηρήσουμε αυτή τη φωνή χρησιμοποιούμε απλά σχέδια, απλά μηνύματα και επικοινωνούμε ως βοηθός που θα παραμείνει δίπλα τους.

Φιλικό

Προκειμένου να δημιουργήσουμε μια βαθιά σύνδεση με τον χρήστη και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη των χρηστών, χρησιμοποιούμε μια φιλική φωνή σε κάθε μήνυμα. Αυτό επιτυγχάνεται γιορτάζοντας με τις στιγμές που θεωρούνται χρήσιμες. Χρησιμοποιούμε απλά, ενθαρρυντικά λόγια για να έχουμε μια φιλική προσέγγιση. Θέλουμε οι χρήστες μας να πιστεύουν ότι τα προϊόντα Dash είναι δίπλα τους. Δεν είμαστε μια εταιρεία που προσπαθεί να ξεγελάσει τους ανθρώπους, είμαστε ένας φίλος που είναι εύκολο να πλησιαστεί και να συνδεθεί με αυτόν. Η φιλική μας φωνή είναι παρόμοια με μια συνομιλία πάνω στον καφέ με έναν καλό φίλο.

Συνομιλητικό

Χρησιμοποιούμε έναν συνομιλητικό τόνο σε όλα τα μηνύματά μας για να δημιουργήσουμε τη καλύτερη προσέγγιση. Δίνουμε προτεραιότητα σε ένα σαφές τρόπο επικοινωνίας για να μετριάσουμε τους φόβους σε νέους χρήστες που είναι λογικοί προς το κρυπτονόμισμα. Τα μηνύματα μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε σημαντικά γεγονότα είτε θετικά είτε αρνητικά μέσα από μια καθολικά κατανοητή εμπειρία.

Χρώματα

Dash Blue

color-one

RGB: 0, 141, 228
CMYK: 76, 38, 0, 0
PMS: 2925c
Hex: #008de4

Deep Blue

color-two

RGB: 1, 32, 96
CMYK: 100, 94, 31, 29
PMS: 534c
Hex: #012060

Midnight Blue

color-three

RGB: 11, 15, 59
CMYK: 100, 96, 41, 53
PMS: 5255c
Hex: #0b0f3b

Black

color-four

RGB: 17, 25, 33
CMYK: 82, 71, 59, 75
PMS: Black 6 C
Hex: #111921

Gray

color-five

RGB: 120, 120, 120
CMYK: 54, 46, 45, 11
PMS: Cool Gray 9 C
Hex: #787878

White

color-six

RGB: 255,255,255
CMYK: 0, 0, 0, 0
PMS: -
Hex: #ffffff

Τυπογραφία

Montserrat

Ιδανικό για κεφαλίδες, τίτλους και κύριες επικεφαλίδες τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή. Δείτε τα ελαφρύτερα σχεδία στην κατηγορία όταν χρησιμοποιείτε 35pt ή παραπάνω.

Open Sans

Χρησιμοποιείται για το σώμα, τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης. Το Open Sans μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και τα 18pt, και στη συνέχεια να κοιτάξετε στο Montserrat για επικεφαλίδες.

Roboto Condensed

Το Roboto Condensed είναι ιδανικό όταν ο χώρος είναι πλούσιος με GUI εφαρμογές.

Εικόνες

Περιεκτικό

Οι εικόνες θα πρέπει να έχουν ανθρώπους κάθε εθνικότητας και θα πρέπει να περιλαμβάνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι

Οι εικόνες θα πρέπει να περιέχουν ανθρώπους και πρόσωπα για μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση.

Πραγματικό

Οι εικόνες πρέπει να φαίνονται ρεαλιστικές και πιο πρακτικές. Τα συναισθήματα στις εικόνες θα πρέπει να είναι πιο ήπια.

Σε Δράση

Οι εικόνες θα πρέπει να δείχνουν τα άτομα σε δράση χρησιμοποιώντας το προϊόν Dash στο οποίο αναφέρεται η εικόνα.

Φιλικό

Οι άνθρωποι στις εικόνες πρέπει να είναι φιλικοί και ελκυστικοί για τους άλλους