Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με το Dash, αλλά δεν είστε σίγουροι ποιον να ρωτήσετε; Ελέγξτε αυτή τη συλλογή με τις ερωτοαπαντήσεις και ακολουθήστε τους συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα.

Προβολη πληρους documentation

Το Dash είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο να πραγματοποιεί γρήγορες, εύκολες και φθηνές πληρωμές ανά πάσα στιγμή δίχως την χρήση μια κεντρικής αρχής. Βασισμένο σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer και ασφαλισμένο με ισχυρή κρυπτογραφία, το Dash προσφέρει μια ασφαλή και φιλική προς τον χρήστη μέθοδο πληρωμής χωρίς εμπόδια. Το Dash είναι φορητό, φθηνό, διαιρούμενο και γρήγορο ψηφιακό μετρητό τόσο για το διαδίκτυο όσο και για την καθημερινή ζωή.

Βασισμένο στο πρότζεκτ του Bitcoin, το Dash ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου 2014 από τον ιδρυτή του, τον Evan Duffield. Τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης του, το Dash εστίασε στην ταχύτητα και τη λειτουργικότητα, καθιστώντας το μια εξαιρετική και πρακτική εναλλακτική λύση έναντι των μετρητών, τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε σημεία πώλησης σε καταστήματα και εστιατόρια.

Λόγω των χαμηλών προμηθειών και των γρήγορων συναλλαγών, το Dash χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο ως μια πρακτική εναλλακτική λύση έναντι των μετρητών και των πιστωτικών καρτών. Είναι επίσης μια χρήσιμη λύση στη διεθνή αγορά εμβασμάτων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις περιοχές όπου υπάρχουν τεχνικά εμπόδια στην πρόσβαση σε παραδοσιακά συστήματα πληρωμών ή όπου ο υπερπληθωρισμός έχει καταστήσει το νόμισμα πρακτικά ανέφικτο στη χρήση.

Όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έτσι και το Dash είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο που δεν υπόκειται στον έλεγχο καμιάς ενιαίας οντότητας. Οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει λογισμικό για να συναλλάσσεται στο δίκτυο Dash χωρίς να απαιτείται η άδεια κάποιας κεντρικής αρχής. Εκτός από τα ελάχιστα τέλη που απαιτούνται για την αποτροπή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, δεν υπάρχουν εμπόδια στη χρήση του Dash.

Όπως κάθε νόμισμα, το Dash έχει αξία επειδή οι άνθρωποι το βρίσκουν χρήσιμο και ως αποτέλεσμα προθυμοποιούνται να το ξοδέψουν η να το λάβουν σε αντάλλαγμα για υλικά και υπηρεσίες.

  • Ελευθερία: Το Dash σας δίνει τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων σας. Το Dash μπορεί να σταλθεί ή να ληφθεί από οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο ανά πάσα στιγμή. Δεν έχετε να αντιμετωπίσετε τραπεζικές αργίες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, γραφειοκρατία ή κρυφές χρεώσεις.
  • Μη αναστρέψιμες συναλλαγές: Οι συναλλαγές είναι άμεσες και τελικές, προστατεύοντας τους εμπόρους από ακριβές δόλιες χρεώσεις.
  • Ασφάλεια: Οι πληρωμές Dash μπορούν να γίνουν και να επαληθευτούν και από τα δύο μέρη, ακόμη και χωρίς προσωπικές πληροφορίες στη συναλλαγή.
  • Ταχύτητα: Σε αντίθεση με πολλά άλλα ψηφιακά νομίσματα, οι συναλλαγές στο Dash είναι ασφαλείς και ορατές σε ολόκληρο το δίκτυο σε λιγότερο από 1,5 δευτερόλεπτα.

  • Αποδοχή: To Dash δεν είναι ακόμη ευρέως αποδεκτό σε σχέση με άλλες μεθόδους πληρωμής. Πολλοί έμποροι δεν έχουν ακούσει ποτέ για το Dash.
  • Μεταβλητότητα: Ως σχετικά νέο νόμισμα, η αγοραστική αξία του Dash δεν είναι ακόμη σταθερή. Αυτές οι αλλαγές από μέρα σε μέρα ενδέχεται να αποθαρρύνουν τους χρήστες και τους εμπόρους να πραγματοποιούν συναλλαγές μεσώ Dash ή να κρατούν το Dash μετά την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.

Ένα blockchain είναι ένας δημόσιος κατάλογος όλων των συναλλαγών που έχουν επεξεργαστεί χρησιμοποιώντας το Dash. Κάθε συναλλαγή επαληθεύεται με μια μοναδική υπογραφή που μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από τον πραγματικό αποστολέα, το οποίο επίσης χρησιμεύει για να εξασφαλίσει ότι δεν είναι δυνατόν να ξοδέψουμε με δόλο το ίδιο υπόλοιπο δύο φορές. Οι συναλλαγές γράφονται σε μπλοκ, τα οποία παράγονται και ασφαλίζονται κάθε 2,5 λεπτά από προηγμένους κρυπτογραφικούς αλγορίθμους σε μια διαδικασία γνωστή ως mining.

Οι Masternodes εφευρέθηκαν ως ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του δικτύου Dash και αποτελούν το δεύτερο στρώμα που χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει ότι το blockchain είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους συμμετέχοντες στο δίκτυο. Οι Masternodes εκτελούν επίσης διάφορες άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία και την αποδοτικότητα του δικτύου, όπως τη διακυβέρνηση, την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων του χρήστη, την επεξεργασία των συναλλαγών για ελαφρά πορτοφόλια και την διεκπεραίωση των άμεσων και των ιδιωτικών συναλλαγών.

Το Dash ήταν το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που πρόσφερε άμεσες ασφαλείς συναλλαγές βασισμένες στο δίκτυο των masternodes. Σε αντίθεση με τα συμβατικά blockchains, όπου είναι απαραίτητο να περιμένει κάποιος την επιβεβαίωση της συναλλαγής σε ένα μπλοκ, το Dash αξιοποιεί το δίκτυο των masternodes για να επιβεβαιώσει ότι τα κεφάλαια που προσδιορίζονται στη συναλλαγή δεν έχουν ήδη δαπανηθεί και στη συνέχεια τα κλειδώνει μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα, ώστε να μην επαναξοδευτούν έως ότου ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Όλες οι συναλλαγές που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια κεφάλαια θα απορριφθούν από το δίκτυο, ακόμη και σε περίπτωση επίθεσης κατά 51%.

Ένας μνημονικός σπόρος είναι ένα σύνολο 12 ή 24 λέξεων που αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη σειρά κρυπτογραφικών κλειδιών που ελέγχουν το λογιστικό σας υπόλοιπο. Δεδομένου ότι το ξόδεμα των Dash περιλαμβάνει την υπογραφή της δημιουργίας των συναλλαγών, η απώλεια ή η απόδοση του μνημονικού σας σε κάποιον άλλο ισοδυναμεί με την απώλεια ή την παραχώρηση των Dash. Ωστόσο, επειδή ο σπόρος χρησιμοποιείται μόνο κατά τη δημιουργία ή την επαναφορά ενός πορτοφολιού, μπορεί και να χρησιμοποιηθεί για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στα Dash σας εάν το τηλέφωνο ή ο φορητός σας υπολογιστής κλαπεί. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών μετρητών στο πορτοφόλι σας, για παράδειγμα, που χάνονται μόνιμα αν κλαπούν.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να αγοράσετε ή να πουλήσετε Dash.

  1. Ανταλλακτήρια. Το Dash υποστηρίζεται από τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, οπότε μπορείτε να το αγοράσετε ή να το πουλήσετε αν έχετε ήδη λογαριασμό σε κάποιο από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. ανταλλακτήρια εδώ.
  2. Υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής εντός του πορτοφολιού. Αυτή είναι η πιο βολική επιλογή, καθώς δεν χρειάζεται να ανοίξετε λογαριασμό σε κάποιο ανταλλακτήριο, οπότε μπορείτε να αποθηκεύετε, να επενδύετε, να αγοράζετε ή να πουλάτε Dash σε ένα μέρος. Περιηγηθείτε τη λίστα με τα πορτοφόλια για να βρείτε την καλύτερη επιλογή για εσάς.
  3. ATMs. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ για να αγοράζετε και να πουλάτε Dash σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Για να βρείτε ένα ΑΤΜ κοντά σας, χρησιμοποιήστε διαδραστικό χάρτη του Dash ή ανοίξτε το Dash πορτοφόλι σας

Μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα γραφικά, έργα τέχνης και στοιχεία ενεργητικού στις Οδηγίες για το Brand του Dash.

Μπορείτε να ξοδέψετε Dash σε σχεδόν 155.000 συνεργάτες και εμπόρους. Για να τα βρείτε όλα στη Βόρεια Αμερική, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή DashDirect. Για άλλες χώρες, εξερευνήστε τον πλήρη κατάλογο των εφαρμογών που σας επιτρέπουν να ξοδέψετε Dash για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε stake το Dash. Το πρώτο είναι από να γίνετε ιδιοκτήτης masternode και να κλειδώσετε 1000 Dash, και το δεύτερο είναι με τη χρήση μιας ειδικής υπηρεσίας staking. Μπορείτε να κάνετε stake Dash σε πολλά ανταλλακτήρια και πορτοφόλια που υποστηρίζουν Dash

Το staking είναι επίσης εφικτό μέσω της λειτουργίας ενός fractional masternode με άλλους συμμετέχοντες μέσω του Crowdnode.io.